Thaise Tom Ka Kai
Thaise kippensoep, een favoriet onder de Aziatische gerechten! Heerlijk als voorgerecht, maar wil je er een maaltijdsoep van maken, voeg je gewoon wat noedels toe. Simpel as that!
Porties
4
Voorbereidingstijd
30 min.
Ingrediënten | Hoeveelheid |
---|---|
Citroengras, in stukjes gehakt | 4 stengels |
Kokosmelk | 2 blikjes van 4dl |
Kippenbouillon | 4,5 dl |
Verse gember, in plakjes | 2,5 cm |
Kaffirlimoenblaadjes, in grove stukken | 10 stuks |
Kipfilet, in dunne reepjes | 300 gram |
Champignons, in plakjes | 120 gram |
Mais | Blikje van 140 gram |
Paksoi, in stukjes | 3 stengels |
Rode peper, fijn gesneden | 2 stuks |
Limoensap | 4 el |
Vissaus | 3 el |
Lenteuitjes, fijn gesneden | 10 stuks |
Verse koriander, in stukjes | Bosje |
Bereidingswijze
Breng de kokosmelk en de kippenbouillon op matig vuur aan de kook en voeg, de citroengras, gember en de kaffirlimoenblaadjes toe. Kook het mengsel 10 minuten op laag vuur.
Zeef de soep boven een schone pan.
Voeg de kip, champignons, mais, paksoi en rode peper toe. Laat de soep onder af en toe roeren 10 minuten koken, tot de kip gaar is.
Voeg het limoensap en de vissaus toe en proef of de smaak goed in balans is, kruid eventueel bij.
Garneer de soep met de koriander, de lenteuitjes en serveer met een koud glas Viognier.
Buen provecho!