Thaise Tom Ka Kai

Thaise kippensoep, een favoriet onder de Aziatische gerechten! Heerlijk als voorgerecht, maar wil je er een maaltijdsoep van maken, voeg je gewoon wat noedels toe. Simpel as that!
Porties

4

Voorbereidingstijd

30 min.

Ingrediënten Hoeveelheid
Citroengras, in stukjes gehakt 4 stengels
Kokosmelk 2 blikjes van 4dl
Kippenbouillon 4,5 dl
Verse gember, in plakjes 2,5 cm
Kaffirlimoenblaadjes, in grove stukken 10 stuks
Kipfilet, in dunne reepjes 300 gram
Champignons, in plakjes 120 gram
Mais Blikje van 140 gram
Paksoi, in stukjes 3 stengels
Rode peper, fijn gesneden 2 stuks
Limoensap 4 el
Vissaus 3 el
Lenteuitjes, fijn gesneden 10 stuks
Verse koriander, in stukjes Bosje

Bereidingswijze


Breng de kokosmelk en de kippenbouillon op matig vuur aan de kook en voeg, de citroengras, gember en de kaffirlimoenblaadjes toe. Kook het mengsel 10 minuten op laag vuur.

Zeef de soep boven een schone pan.

Voeg de kip, champignons, mais, paksoi en rode peper toe. Laat de soep onder af en toe roeren 10 minuten koken, tot de kip gaar is.

Voeg het limoensap en de vissaus toe en proef of de smaak goed in balans is, kruid eventueel bij.


Garneer de soep met de koriander, de lenteuitjes en serveer met een koud glas Viognier.

Buen provecho!